ADV A1

Kunci Jawaban Soal Ujian Sekolah Kelas 6 Bahasa Inggris Kurikulum 2013

FAJAR Pendidikan

Kunci Jawaban Soal Ujian Sekolah Kelas 6 Bahasa Inggris Kurikulum 2013 Tahun Ajaran 2021/2022. Soal Ujian Sekolah untuk mata pelajaran Bahasa Inggris ini terdiri atas 50 butir.

Soal Ujian Sekolah disajikan beserta kunci jawaban sehingga dapat bermanfaat bagi adik-adik untuk melatih diri. Soal Ujian Sekolah US Bahasa Inggris Kelas 6 SD ini dapat menjadi latihan soal US bagi adik-adik dalam mempelajari materi yang akan keluar dalam ujian nanti.

Untuk melihat kunci jawaban dan latihan soal ujian sekolah US Bahasa Inggris kelas 6 SD kurikulum 2013 tahun ajaran 2022 silahkan simak pada artikel berikut ini.

Dilansir dari laman Halo Belajar berikut pembahan latihan soal beserta kunci jawaban dari Soal Ujian Sekolah Bahasa Inggris untuk Kelas 6 SD Tahun Ajaran 2021/2022.

Kunci Jawaban Soal Ujian Sekolah Kelas 6 Bahasa Inggris kurikulum 2013

Soal Pilihan Ganda Ujian Sekolah Bahasa Inggris Kelas 6 SD Tahun 2022

1. Udin : Hello Minah,
Minah : Hi Udin,
Udin : Where Are you going, Minah ?
Minah : I……..watch “Ondel –ondel In Monas.
A. want
B. wont
C. will
D. would

Jawaban: C

2. Udin … Bentengan at the school field …
The correst word to complete the sentence are
A. Played – now
B. Plays – this morning
C. Played – tomorrow
D. Played – this morning

Jawaban: B

3. Q : What did Udin do in the class one hour ago ?
A : He … how to play Keripik Jengkol game.
A. learn
B. learned
C. learning
D. learnt

BACA JUGA :   Pengertian Sistem Pernapasan Manusia, Organ Sistem, Fungsi, Cara Kerja, Proses

Jawaban: B

4. Siti will draw a picture of Monas. She will…… a drawing book, color pencil, and eraser.
A. use
B. uses
C. using
D. used

Jawaban: A

5. What … Minah …. to make a diorama of the house of Betawi?
A. will – uses
B. will- use
C. will – using
D. will – used

Jawaban: B

6. Thing that Minah use to make a Diorama Betawi House is …

 
A. scissor
B. ribbon
C. glue
D. ruler

Jawaban: A

7. Minah will … her hands back and for a while dancing Ondel – ondel.
A. moving
B. moves
C. moved
D. move

Jawaban: D

8. Siti … watch Palang Pintu attraction at his teacher’s wedding ceremony.
A. will going to
B. is going to
C. are going to
D. am going to

Jawaban: B

9. Q : What is Mamat going to do tonight ?
A : He … going to … for dinner.
A. is – cooks
B. is – cook
C. is – cooked
D. is – cooking

Jawaban: B

10. Today – perform – are – Palang Pintu attraction? – going to
The best arrange of those jumbled words is …
A. 1-2-3-4-5-6
B. 6-5-4-3-2-1
C. 3-6-5-2-4-1
D. 4-3-2-1-5-6

BACA JUGA :   Kerajinan Bahan Lunak, Pengertian dan Jenis-Jenisnya

Jawaban: C

11. Mamat and minah will get marry after idul fitri holiday. They will use betawi traditional wedding culture. As a bride, mamat will do some steps of Palang Pintu attraction to get woman he loves. The steps of Palang Pintu attraction in Betawi traditional wedding culture are ….
A. To demonstrate silat movement, hurl rhyme, reciprocating rhymes, the groom’s entourage can enter the bride’s home area to continue the wedding procession
B. The groom’s entourage can enter the bride’s home area to continue the wedding procession, reciprocating rhymes, hurl rhyme, to demonstrate silat movement.
C. Hurl rhymes, reciprocating rhymes, the groom’s entourage can enter the bride’s home area to continue the wedding procession, to demonstrate silat movement.
D. Reciprocating rhymes, hurl rhymes, to demonstrate silat movement, the groom’s entourage can enter the bride’s home area to continue the wedding procession.

Jawaban: A

12. Q : What … you … do this afternoon ?
A : I am going to watch Gambang Kromomng performance.
A. is – going to
B. will – doing
C. are – going to
D. will – going to

Jawaban: C

13. Uci : What is your plan at 7 P.M ?
Udin : I am going to my uncle’s wedding ceremony …..
A. tomorrow
B. tonight
C. last night
D. yesterday.

Jawaban: B

Bagikan:

Maaf komentar belum bisa digunakan

BERITA DAERAH

BACA JUGA

- ADV D1 -
- ADV D2 -

TERKINI