20 Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Kurikulum Merdeka, Yuk disimakk

20 Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban, Berikut ini Pelajaran Sekolah akan kembali memberikan latihan Soal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 sebagai panduan dan latihan untuk tes yang akan datang.

Dengan begitu, simak berikut ini 20 Contoh Soal TSoal UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Lengkap Kunci Jawaban.

A. Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Pilihan Ganda

1. Read the dialog below to answer the question!

- Iklan -

Lisa: Look at the giraffes. They have curly eyelashes.

Salsa: Yes, they do. Their eyelashes are adorable.

Sita: And look at the zebras. They have black and white stripes on their bodies.

- Iklan -

Novan: Guys, do you know that each zebra has different pattern?

Lisa: They do? Thatโ€™s very interesting!

What do they say about the animals?

- Iklan -

A. Lisa says that giraffes have curly eyelashes

B. Novan says that each zebra has the same pattern

C. Lisa says that giraffes have black and white stripes

D. Salsa says that zebras have curly eyelashes

Jawaban: A

2. What is the synonym for ‘adorable’ in the sentences ‘Their eyelashes are adorable’?

A. Ugly

B. Awful

C. Beautiful

D. Bad

Jawaban: C

Read the paragraphs below to answer questions 3, 4, and 5!

MY CUTE “WHITE”

Hello everybody ! My name is Dian. I live in a small village. I have a pet. His name is White. It is a rabbit. His fur is white and has black spots. It has long ears and a short tail. He also has big eyes. My rabbit likes to eat carrot and other vegetables. I bring White to a veterinarian when he does not look well. I love White very much.

3. How do Whiteโ€™s eyes look like?

A. Cute

B. Small

C. Long

D. Big

Jawaban: D

4. What does ‘White’ eat?

A. Rice and fish

B. Carrot and other vegetables

C. Fruits and vegetables

D. Meat

Jawaban: B

5. When does the writer take ‘White’ to the veterinarian?

A. When she wants to do checkup.

B. When her mother asks her to.

C. When she has some money.

D. When White is not healthy.

Jawaban: D

Read the text below to answer questions 6, 7, 8, 9!

THIS IS MY HOUSE

Hello! My name is a Andri and this is my house. My house is a quite big. It has got two floors; a ground floor and a first floor. It has also got an attic and a basement. On the ground floor there is the hall, the kitchen, a pantry, the living room, a big dining room and a toilet. On the first floor there are three bedrooms, one bathroom and a big corridor. My bedroom is between my parentsโ€™ bedroom and the bathroom. My sisterโ€™s bedroom is in front of mine.

I love my bedroom, but I also like the attic. In the attic I keep some of my books and my old toys. I like to spend my time there because it is very spacious and there is a big sofa there where I sometimes take a nap.

In the basement is where we keep the washing machine, the drying machine and old stuff. At the back of the house there is also the garage, where my parents park the family car, and a lovely garden, with many green spaces, flowers. Two swings and a small swimming pool. I love my house. Itโ€™s very comfortable and cozy.

6. How many floors are there?

Baca Juga:  Offering Help dalam Bahasa Inggris : Pengertian, Jenis dan Contoh Percakapannya.

A. There are two floors

B. There is one floor

C. There are two ground floors

D. There are three floors

Jawaban: A

7. Where is the living room?

A. On the first floor

B. On the basement

C. On the ground floor

D. On the second floor

Jawaban: C

8. Why does he like to be in the attic?

A. Because it is very spacious and there is a big sofa there where he sometimes take a nap.

B. Because there are two swings and he sometimes play there.

C. Because there is a lovely garden

D. because it is very spacious and his parents keep washing machine there.

Jawaban: A

9. In the sentence โ€œIt is very comfortable and cozyโ€ (last paragraph), what does ‘Cozy’ mean?

A. Feeling interested in something.

B. Making somebody feel relaxed.

C. Making somebody feel sad.

D. Not knowing what to do.

Jawaban: B

Read the text below to answer questions 10, 11, 12, 13!

MY FAVORITES TEACHER

I have a favorite teacher in my school. He is Mr. Deni. He is my English teacher. He is 30 years old. He is tall and handsome. He has round eyes, a pointed nose, and thick lips. He has straight hair that always looks neat. He is the strict and discipline person. He also has long mustache and beard fairly dense. His skin is brown. He is very diligent. He is also smart and honest. He loves music very much. He is very good at playing a guitar. He is a good person and we love him very much.

10. Who is Mr. Deni?

A. The writerโ€™s father

B. The writerโ€™s head teacher

C. The writerโ€™s uncle

Baca Juga:  Demonstrative adjectives, Pengertian, Jenis dan Fungsi dalam Kalimat.

D. The writerโ€™s teacher

Jawaban: D

11. What does Mr. Deni look like?

A. He has round eyes, a flat nose, and thin lips. He has straight hair.

B. He has slant eyes, a pointed nose, and thick lips. He has wavy hair.

C. He has round eyes, a pointed nose, and thick lips. He has straight hair.

D. He has round eyes, a pointed nose, and thin lips. He has wavy hair.

Jawaban: C

12. Is Mr. Deni’s skin brown?

A. Yes, it is

B. No, it is not

C. Yes, it does

D. No, he is not.

Jawaban: A

13. What do you think about Mr. Deni?

A. He is very diligent, smart and honest person

B. He is smart, honest but lazy person

C. He is the strict but not discipline person

D. He is smart teacher but not discipline person

Jawaban: A

14. You can put the food in the….to keep it fresh and cold.

A. Microwave

B. Refrigerator

C. Stove

D. Rice Cooker

Jawaban: B

15. My classmate always smiles and has many friends. She is….

A. Clumsy

B. Healthy

C. Friendly

D. Lazy

Jawaban: C

16. I join the Pencak Silat for my……activity in school.

A. Lesson

B. Extracurricular

C. Playing

D. Serious

Jawaban: B

17. Complete the dialog below!

Waitress: โ€œGood afternoon, Maโ€™am!โ€

Ms. Lia: โ€œ……!โ€

Waitress: โ€œWhat do you like to order?โ€

Ms. Lia: โ€œIโ€™d like to have fried rice and tea.โ€

Waitress: โ€œAlright. Please, wait for a while.โ€

A. Hi

B. Hey

C. Afternoon

D. Good afternoon, Miss

Jawaban: D

18. Complete the dialog below!

Jack: Hey. Morning, Rita!

Rita: …., Jack!

Don: Pleased to meet you.

Rita: Pleased to meet you, too.

A. Hi. Morning

B. Hello. Morning

C. How do you do.

D. How have you been.

Jawaban: A

19. Read and complete the dialog below!

Dinda: Hello, Eddy. Itโ€™s been a long time.

Eddy: Hi, Dinda. How are you doing?

Dinda: …. How about you?

Eddy: Great. So happy to see you again.

A. So long

B. Iโ€™m doing fine

C. Iโ€™m little bit sick

D. I have to go now

Jawaban: B

20. Complete the dialog below!

Ana: โ€œShinta, my mom is waiting at home. Iโ€™ll go home first.โ€

Shinta: โ€œOkay, Ana. See you tomorrow.โ€

Bella: โ€œ……โ€

A. Itโ€™s very kind of you

B. Iโ€™m fine thank you

C. Nice to meet you

D. See you

Jawaban: D

Itulah 20 contoh Soal dan kunci jawaban UAS Bahasa Inggris Kelas 7 Semester 2 Kurikulum Merdeka Lengkap Kunci Jawaban Lengkap Kunci Jawaban, Semoga Bermanfaat!

- Iklan -

Bagikan:

BERITA TERKAIT

REKOMENDASI

BERITA TERBARU